EvenementOrganiseren.nl

Achterhoek: verrassende locatie voor meeting, vergadering, congres en event

De Achterhoek zet zich met de lancering van Achterhoek Convention Bureau definitief op de kaart als ideale bestemming voor zakelijke evenementen, bedrijfsevenementen, meetings, vergaderingen, congressen en teambuilding. Ze zullen het daar tussen Doetinchem en Winterswijk nooit hardop zeggen, maar de regio van de Superboeren en de Zwarte Cross heeft werkelijk alles. Inclusief een kapstok voor zo'n beetje alle thema's van jouw zakelijke evenement.

Jouw bedrijfsevenement in de Achterhoek? Het zal niet de eerste bestemming zijn die in je op komt voor jouw business event, maar tijden veranderen. De beweging van huiseigenaren in de Randstad naar het oosten, noorden en zuiden is al enige tijd gaande, maar nu lijken de zakelijke evenementen ook overstag. Logisch ook, want de vele tientallen partijen die zich aangesloten hebben bij het Achterhoek Convention Bureau roepen het nog niet hardop, maar de Achterhoek is in potentie de Ardennen van Nederland. Een prettige combinatie van rust, ruimte, groen en gemoedelijkheid waar zakelijk en ontspannen samen komen.

De Ardennen, wie ging er niet heen met zijn of haar bedrijf? Na het hutje op de hei, was jarenlang het heuvellandschap in Belgie de plek voor allerhande business events en vooral teambuildingprogramma's. Bij Achterhoek Convention Bureau en de enorme diversiteit aan locaties en accommodaties ga je dan ook niet horen dat het daar de Ardennen van Nederland gaat worden, maar de Achterhoek zelf heeft ook alles om te slagen als zakelijke bestemming:

1. Natuur
De Achterhoek heeft het allemaal. Rivieren, beekjes, slootjes. Bossen, heuvels, dorpen, steden. Survival, Solex, varen, fietsen, wandelen. Kastelen, theaters, boerderijen, stadion, industrieel erfgoed en landgoeden. 

2. Mentaliteit
Bij De Graafschap noemen ze zich Superboeren. Een club van de Achterhoek waar de sfeer ouderwets is, gemoedelijk en fanatiek tegelijkertijd. Hier heerst de niet-kletsen-maar-poetsen-mentaliteit van vallen en weer opstaan en 'olderwetse' oprechte aandacht. Bezoekers van de Zwarte Cross belichamen ook die gemoedelijkheid: aangestoten en biertje gevallen, dan wordt er een nieuwe gehaald. Die mentaliteit biedt veel voor jouw event of thema. 

3. Locaties
Het is er allemaal. De Achterhoekse kastelen en andere historische locaties, worden moeiteloos afgewisseld door moderne theaters, een voetbalstadion en de vele, vele kleinschalige mogelijkheden. Van vergaderen bij de boer tot toprestaurants met lokale menukaarten.

4. Combinatie mogelijkheden
Jouw vergadering, event of meeting is letterlijk bij de achterdeur van je locatie te combineren met een mooie outdoor activiteit. Bewegen in de prachtige groene natuur van de Achterhoek zonder een kilomter extra te hoeven reizen...

5. Activiteiten
Jaarlijks komen enorme hoeveelheden toeristen naar de Achterhoek, Om te wandelen en te fietsen, of het water te gebruiken voor tochten. Mede daardoor is het aanbod van activiteiten breed en divers. Dus wie denkt hier alleen te wandelen of te fietsen, die doet de schaapskudde, het suppen, de survivalbaan of de escaperoom echt te kort.

Jouw bedrijfsevenement in de Achterhoek?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x