EvenementOrganiseren.nl

Jubileum Omnisport Apeldoorn: Finales, Feest, Focus

Door Omnisport Apeldoorn
15 jaar geleden werd sporticoon Omnisport Apeldoorn geopend door staatssecretaris Erica Terpstra van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze 15 jaar heeft Omnisport Apeldoorn zich ontwikkeld van top trainingslocatie voor baanwielrennen, atletiek en volleybal tot een veelzijdige eventlocatie voor sport-, publiek- én zakelijke events.

Hoogtepunten in de sportieve agenda waren ongetwijfeld de finales van het vrouwen WK volleybal 2022 met 6.500 bezoekers, een uitverkocht WK baanwielrennen in 2018 en de start van de Giro d’Italia met Tom Dumoulin, in het roze, in 2016. Sinds februari dit jaar is Omnisport dé locatie van het fantastische wereldrecord van Femke Bol op de 400 meter indoor die op de atletiekbaan een 40 jaar oud record uit de boeken liep.

De locatie is ook het toneel van vele festivals en feesten geweest. Zo wordt de locatie jaarlijks aangedaan door de Q-Music FOUT XXL party en hebben er verschillende artiesten gestaan van nationale en internationale allure.

Zakelijke mogelijkheden
De zakelijke mogelijkheden in Omnisport Apeldoorn zijn minder bekend, maar voor grote groepen bieden de sporthallen de mogelijkheid om congressen en feesten tot 10.000 personen te huisvesten. Het congrescentrum gelegen tussen de sporthallen, is geschikt voor congressen en zakelijke bijeenkomsten tot 500 personen.

Zakelijke hoogtepunten in de afgelopen jaren waren het Gemeentecongres van de Nederlandse Verenigingen voor Gemeenten, de congressen van meerdere politieke partijen en recentelijk ook de NVWA Parade en het RVO PIANO inkoopcongres.

Olympische Spelen
Ook de komende jaren staan er mooie zakelijke en sportieve evenementen op de planning. In 2024 doet het EK baanwielrennen Omnisport weer aan en in maart 2025 is Omnisport het toneel van het EK Indoor Atletiek. Dit prestigieuze toernooi mag op veel belangstelling rekenen. Met de sterke huidige atletieklichting mag een waar Oranje volksfeest verwacht worden.

Met de Olympische spelen van 2024 in Parijs in aantocht, wordt er door vele Olympische sporters dagelijks in Omnisport Apeldoorn getraind. Dit is het perfecte decor voor een bijeenkomst waarbij een metafoor getrokken kan worden met het bedrijfsleven.

Doelen behalen, presteren en gezondheid zijn thema’s die uitstekend passen in Omnisport Apeldoorn en omlijst kunnen worden door sportieve sprekers en clinics. Omnisport Apeldoorn levert al 15 jaar events af van topniveau en viert dit de komende periode met de vaste sportverenigingen en zakelijke opdrachtgevers. Als u ook interesse heeft om uw event naar een hoger niveau te tillen, dan ontvangen onze eventplanners u graag met een feestelijke Appeldoorntje om de mogelijkheden te bekijken en met u ook ons 15 jarig bestaan te vieren!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x