15 trends en ontwikkelingen voor uw partycatering Catering op uw evenement is gewoon nog altijd van enorm belang voor het goede gevoel bij uw bezoeker. Te weinig, niet lekker, lauw, te laat, te eentoning, of het ouderwetse lauwe kopje koffie? Uw gast zal zelfs het allerbeste event met een onvoldoende beoordelen. Maar wat zijn de ontwikkelingen en trends? 5 cateraars deelden op The Next Event hun kennis en inzichten... 1. Ongedwongen chique Een ongedwongen chique setting is een absolute trend op gebied van dineren. Denk aan lange tafels met heerlijk gevulde schalen met de flessen wijn en water op tafel. Delen verbindt! (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Food Jazz & Dj's) 2. Duurzaam circulair Er is steeds meer geloof in het duurzame en circulaire proces van bereiden van producten en diensten. Wij zijn bewust actief stappen aan het maken om met trots te kunnen bijdragen aan de toekomst. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Food Jazz & Dj's) 3. Storytelling De gast heeft steeds vaker behoefte aan de verhalen achter het product. Waar komt het vandaan? Is het duurzaam? Hoe wordt het bereidt? Past het binnen mijn dieet?. Ons team is steeds beter voorbereidt om deze kennis en passie te delen met de gast. We zien dat dit een onderdeel is van de beleving. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Food Jazz & Dj's) 4. LIVE-COOKING De tijd van chafing dishes is voorbij, zorg voor beleving, sfeer, smaak en geur. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Grill’nSmoke) 5. Sap, water en thee Sappen/waters/thee als aanvulling op het gebruikelijke fris-arrangement. Huisgemaakte ijsthee in 2 variaries bijvoorbeeld. Lekker! (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Grill’nSmoke) 6. Mooie stukken bbq vlees Grote stukken vlees van de BBQ. Geen kippepoten en shaslicks, maar mooie grote stukken vlees die terplekke worden getrancheerd. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Grill’nSmoke) 7. Minder gebruik vis/vlees (trend van MPS | Martinair Party Service) 8. Creatieve presentatie (trend van MPS | Martinair Party Service) 9. Gastvrijheid op het hoogste niveau (trend van MPS | Martinair Party Service) 10. 80 tot 100% vegetarisch Met stipt op 1 staat het aanpassen van het catering assortiment naar 80% tot 100% vegetarisch. De nieuwe generaties groeien er mee op. Uw gast hoeft het niet te merken. De chefs zijn inmiddels bezig met de mooiste culinaire ontwikkelingen op dit gebied. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Van der Linde Catering + Evenementen) 11. Self service Self-service is weer in! Niet alleen goed voor het budget, maar het maakt een evenement laagdrempeliger, interactiever en sociaal. Met name festival settings en grap&go buffetten bieden veel mogelijkheden. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Van der Linde Catering + Evenementen) 12. Robots in de catering Innovatie op het gebied van robotisering wordt steeds zichtbaarder in evenementen, zo ook in de catering. U kunt overwegen om een foodprinter in te zetten of een robotarm voor dranken. Ervaar dat techniek functioneel kan zijn, waardoor de gastheer of gastvrouw weer aandacht heeft voor de gast, terwijl de robot het werk doet. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering Van der Linde Catering + Evenementen) 13. Local Globalisation De internationale product- en smaakkennis van gasten wordt groter, terwijl lokale ingrediënten en leveranciers uit de buurt juist belangrijker worden voor opdrachtgevers. Local Globalisation is het koken van een internationale kaart met zoveel mogelijk producten uit Nederland of de directe omgeving én binnen het seizoen. Zo vermengen meerdere culturen en invloeden met diverse bereidingswijzen en manieren van presenteren. Je kan er eigenlijk al niet meer omheen. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering? Vineyard) 14. Veganistisch aanbod is een belangrijke ontwikkeling In 2050 wordt een gigantisch voedseltekort verwacht. Met name van vlees en vis wordt verwacht dat het schaars zal zijn. De toekomst ligt dus in vegetarisch / veganistisch eten en daar is al lange tijd geleden mee begonnen. Over een paar tientallen jaren eten we misschien alleen nog met Kerst vlees of vis. Het komt in ieder geval de creativiteit van vegetarisch / veganistisch aanbod ten goede. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering? Vineyard) 15. Rise of the machines Niet direct een kwaliteitsverbetering voor het evenement, maar een ontwikkeling die wel aandacht verdient en creativiteit kan brengen. Naast de bekende ontwikkelingen op het gebied van robotica en de inmiddels bekende foodprinters, zorgt o.a. een te kort aan koks voor slimmere manieren van produceren. Apparatuur die slechts 20% van de bereidingstijd nodig heeft en toch zorgen voor betere smaak en een mooiere structuur is al actueel. Koken zonder koks. Wij geven overigens graag een rondleiding bij ons om te laten zien hoe dat werkt. (trend besproken door kennispartner in de rubriek catering? Vineyard) >> Lees meer over Partycatering Artikelen uit de EvenementOrganiseren.nl Partycatering Special: >> 15 trends en ontwikkelingen voor uw partycatering >> Partycatering op uw evenement: dit moet u vooral NIET doen >> Leren van de catering-experts >> Duurzame catering lastig? Nee hoor: 3+10 tips >> Nog meer interessante tips over partycatering: Bereken ik op mijn evenement 6 of 21 procent over de partycatering? Welk btw-tarief berekent een partycateraar aan u? Het algemene btw-tarief is 21%. Voor sommige... Drankverbruik op uw evenement? Een koffie, 2 bier en 3 wijn? Ga er maar aan staan: inschatten wat en hoeveel uw gasten op uw evenement gaan consumeren. Wat... De voordelen van foodtrucks op een zakelijk evenement Catering op festivals en publieksevenementen heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose...