EvenementOrganiseren.nl

Een unieke reis: met je team op workation

De term workation is een samenvoeging van ‘work’ en ‘vacation’ en staat voor het combineren van werk en vakantie in een inspirerende omgeving. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van een workation met hun team. Voor eventmanagers, zowel professioneel als niet-professioneel, biedt dit concept interessante mogelijkheden. In deze blog lees je waarom workations steeds populairder worden, welke eisen je aan een locatie moet stellen en wat de toegevoegde waarde is voor je team. Ook geven we vijf tips voor geschikte bestemmingen.

Waarom worden workations steeds populairder?

Workations winnen aan populariteit omdat ze mensen in staat stellen om werk en ontspanning te combineren. Ga je met je bedrijf, dan kun je op die manier de productiviteit en teamgeest versterken. Ze bieden de kans om even weg te zijn van de dagelijkse sleur en de kantoortuin, wat vaak leidt tot meer energie en frisse ideeën.
 

Waarom op reis met je team?

Een workation met je team biedt veel voordelen. Ten eerste is het een incentive die verder gaat dan een financiële beloning of een traditioneel teamuitje. Het gevoel van waardering dat werknemers ervaren wanneer ze worden uitgenodigd voor een workation vergroot de betrokkenheid en loyaliteit. Daarnaast biedt het de ideale setting voor focus en brainstormsessies, bijvoorbeeld voor het maken van plannen of het opzetten van nieuwe projecten. Buiten de normale werkomgeving zijn teams vaak creatiever en productiever. Ook als onderdeel van een jubileum kan een workation zorgen voor een blijvende herinnering en is het een imagoboost voor het bedrijf.

Eisen aan een locatie

Bij het organiseren van een workation is de keuze van de locatie cruciaal. Boek bij een professionele organisatie voor workations. Die weet waar je op moet letten bij een workation voor een groep collega’s. Enkele eisen aan de perfecte workation locatie:

  • Goede wifi: Dit is essentieel om efficiënt te kunnen werken en communiceren.
  • Fijne werkplekken: Comfortabele en goed ingerichte werkplekken zijn nodig om productief remote te werken.
  • Mogelijkheden voor ontspanning: Een goede balans tussen werk en ontspanning is belangrijk. Denk aan wellness, zwembaden of sportactiviteiten.
  • Omgeving verkennen: Een interessante omgeving biedt mogelijkheden voor teambuilding-activiteiten zoals wandelingen of stadstours.
     

Toegevoegde waarde van een bedrijfsreis

Een workation draagt bij aan de teambuilding en versterkt de verbinding binnen het team. Tijdens een workation werken teamleden niet alleen samen, maar hebben ze ook tijd voor informele gesprekken en activiteiten. Dit versterkt de teamdynamiek en bevordert de samenwerking. Dit zijn belangrijke aspecten die bijdragen aan een fijne werkcultuur. Bovendien kan een workation helpen bij het behouden en aantrekken van medewerkers. Het laat zien dat een bedrijf investeert in het welzijn van zijn werknemers en hen waardeert, wat een sterk concurrentievoordeel kan zijn in deze krappe arbeidsmarkt.

Tips voor 5 bestemmingen

  1. Valencia, Spanje
  2. Lissabon, Portugal
  3. Berlijn, Duitsland
  4. Friesland, Nederland
  5. Bali, Indonesië
     

Tijd voor een workation met je team

Een workation kan een waardevolle investering zijn voor bedrijven die de teamgeest willen versterken, de productiviteit willen verhogen en hun personeel willen belonen. Door te kiezen voor een locatie met de juiste faciliteiten en mogelijkheden voor ontspanning, haal je het meeste uit de ervaring. Voor eventmanagers biedt dit concept nieuwe kansen om onvergetelijke en waardevolle ervaringen te creëren. Dus waarom niet de volgende keer een workation overwegen voor jouw bedrijfsevent?

Meer weten over workations? Kijk dan hier

Auteur & fotografie: Alieke Ingerman, Working Remotely

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x