EvenementOrganiseren.nl

Het kiezen van de perfecte locatie: Waar moet je op letten?

Ah, de locatie. De plek waar je evenement kan shinen als een disco-bal of kan zinken als de Titanic. Het kiezen van de perfecte locatie voor je evenement is misschien wel de belangrijkste keuze die je maakt (naast welke snacks je serveert natuurlijk). Maar waar moet je nou écht op letten? Hier zijn een paar dingen om in je achterhoofd te houden, zodat jouw evenement een succes wordt.

1. Bepaal het juiste formaat

Laten we eerlijk zijn: niemand zit te wachten op een sardientjes-in-een-blik ervaring. Of misschien wel nog erger: een ruimte zo groot dat je de andere gasten nodig hebt om de echo op te vangen. Zorg ervoor dat de locatie groot genoeg is voor al je gasten, maar ook niet zo groot dat het half leeg aanvoelt.

2. Bereikbaarheid zorgt voor aanwezigheid

Je kunt de beste locatie ter wereld hebben, maar als niemand het kan vinden of er veel moeite moet worden gedaan om er te komen, heb je er weinig aan. Check dus of de locatie goed bereikbaar is, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Extra punten als er genoeg parkeergelegenheid is (en niet alleen voor auto's van het formaat Smart).

3. Voldoende faciliteiten

Geen WiFi? Dat is als een feestje zonder muziek. Geen wc’s? Dat is als... nou ja, dat wil je gewoon niet meemaken. Zorg ervoor dat je locatie is voorzien van alle nodige faciliteiten, van een stabiele internetverbinding tot voldoende sanitaire voorzieningen. En vergeet de basics niet: stroomvoorziening, geluidsinstallatie, en ja, misschien zelfs een barista met latte art-vaardigheden.

4. Bewaak de kosten

We snappen het, het is verleidelijk om voor die glamoureuze villa met infinity pool te gaan. Maar denk aan je budget. Bepaal vooraf wat je maximaal wilt uitgeven en wees realistisch. Er zijn genoeg locaties die betaalbaar zijn en met een beetje creativiteit maak je een locatie al snel gezellig en geschikt.

5. Sfeer maakt of breekt

Een evenement is niet compleet zonder juiste sfeer en die moet matchen met de locatie. Geef je een strak, zakelijk congres? Dan wil je misschien geen locatie met een jaren ‘70 tapijt. Of misschien juist wel, als dat je thema is! Denk na over de sfeer en zorg dat de locatie past bij de uitstraling die je voor ogen hebt.

7. De helden achter de schermen

Tot slot, vergeet het personeel niet. De mensen die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Vriendelijk, behulpzaam en proactief personeel kan het verschil maken tussen een geslaagd evenement en een totale ramp. Zorg ervoor dat ze net zo enthousiast zijn over jouw evenement als jijzelf!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x