EvenementOrganiseren.nl

Succesvol een congres organiseren? Dit waardeert iedere bezoeker!

Het klinkt vaak zeer eenvoudig, een congres organiseren. Maar wanneer je hier eenmaal mee start zul je er al snel achterkomen dat het een vrij complexe klus is. Het zijn niet alleen de hoofdlijnen, maar ook zeker de details waar je rekening mee moet houden. Die laatste puntjes op de zogenaamde ‘i’ kunnen daadwerkelijk het verschil maken tussen een prima en een héél goed congres. Een goede tip is om je te verdiepen in de mindset van een congresbezoeker. Wanneer je een beetje door hebt wat een bezoeker fijn vindt, dan kun je daarin verplaatsen. Welke dingen eigenlijk iedereen fijn vindt wanneer je een goed congres wil organiseren? Lees snel verder.

Locatie, locatie 

Een mooie congreslocatie ergens in Noordoost Groningen kan zeer idyllisch zijn, maar tevens ook een enorme uitdaging om het te bereiken. Het is dan ook aan te raden om voor een congreslocatie te gaan die voor bezoekers goed te bereizen is. Dit hoeft dan weer niet te betekenen dat je per se midden in de stad bent. Er zijn prachtige, rustige locaties die toch goed bereikbaar zijn. Locaties in het groene hart zijn hiervoor bijvoorbeeld uitermate geschikt. Dus ga voor een goede locatie, dit gaat de opkomst zeer ten goede komen.  

De innerlijke mens 

Goed gefocust opletten en aanwezig zijn, dat is natuurlijk wat je wilt van je bezoekers. Vergeet daarom ook niet om goed voor de innerlijke mens te zorgen. Wanneer je dit doet, zul je merken dat bezoekers meer energie hebben en het ook gewoon fijner vinden om aanwezig te zijn. Zeker bij een meerdaags congres zul je zien dat een goede catering ervoor zorgt dat mensen de volgende dag ook weer komen. Dus zorg voor goede, voedzame maaltijden en fijne snacks. Let hierbij ook op de gezondheidsfactor, fastfood is voor de korte termijn leuk maar zorgt er niet voor dat mensen fitter en frisser aan een congres beginnen.  

Duurzaamheid 

Duurzaamheid is steeds belangrijker aan het worden in het dagelijks leven. Dit geldt ook voor congressen, deze kunnen namelijk behoorlijk vervuilend zijn wanneer je er niet goed op let. Denk aan het gebruik van plastic borden en bestek; probeer dit te voorkomen. Hetzelfde geldt voor notitieblokjes, het eten en vervoer. Probeer alles met een zo duurzaam mogelijk profiel te doen, en je zult zien dat je bezoekers dit opmerken. Dus let hier op en tref waar mogelijk maatregelen. Iedereen die je congres bezoekt zal dit zeer kunnen waarderen.  

Kortom, een congres organiseren is een hele klus. Doe dit dan ook niet alleen, maar verzamel mensen om je heen die je hierbij kunnen helpen. Let ook op de details en probeer het geheel te bekijken door de bril van de bezoekers. Wanneer je dat doet, zul je merken dat het eenvoudiger is om keuzes te maken en ook er een succes van te maken. Want uiteindelijk zijn alle congresbezoekers mensen en houden ze allemaal van een lekkere en gezonde lunch én borrel! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x