EvenementOrganiseren.nl

Waar moet je op letten bij een doorstroomlocatie?

QR-codes scannen ... Als het niet nodig is ... Doorstroomlocaties zoals toeristische attracties, musea, maar ook beursconcepten kunnen gasten toelaten zonder een corona toegangsbewijs. Dat scheelt een boel gedoe. En als doorstroomlocatie ben je niet gehouden aan de maximale bezettingsgraad van 75%. Waar moet je op letten?

UPDATE: vanaf 6 november moeten ook doorstroomlocaties werken met een corona toegangsbewijs 

Wat wordt er verstaan onder een doorstroomlocatie? Het gaat dan om een event waar constant een in- en een uitstroom van bezoekers is. Door de korte verblijfsduur van de bezoekers op een plek is het risico op besmetting klein is de gedachte achter deze 'doorstroomlocaties'. Voor de hand liggende voorbeelden van doorstroomlocaties zijn musea, braderieën en kermissen.

Als jouw event kan worden aangemerkt als doorstroomlocatie heb je te maken met de twee eerder genoemde voordelen (geen corona-toegangsbewijs en 100 procent bezetting). Maar pas op. Zodra je binnen jouw doorstroomconcept workshops organiseert of bijvoorbeeld cateringpleinen inricht, moet je weer terug naar de 75% bezettingsregel.

De experts van de toonaangevende eventlocaties in de hofstad - verenigd in The Hague Venues - hebben nog twee gouden tips voor als jij overweegt jouw evenement als doorstroom-event in te richten:

- Werk indien mogelijk met tijdsloten. Het voorkomt pieken;
- Werk met take away catering zodat ook bij dit onderdeel het doorstroomprincipe gewaarborgd blijft.

The Hague Venues is een samenwerkingsverband van toonaangevende venues voor ieder event of congres in Den Haag. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x