EvenementOrganiseren.nl

Welke verzekeringen heb je nodig als ondernemers in de evenementenbranche?

Iedere ondernemer loopt risico’s. Dat is onderdeel van het vak, maar niet elk risico moet je zomaar accepteren zonder het af te dekken. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om je te verzekeren. Dat wil niet zeggen dat je alle verzekeringen per se even hard nodig hebt, dus moet je er selectief in zijn om te voorkomen dat je gigantische maandelijkse kosten hebt alleen al aan je verzekeringen. Welke verzekeringen zijn wel verstandig om te nemen als ondernemer in de evenementenbranche?

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voor iedere ondernemer geldt dat er geen vangnet is in het geval van arbeidsongeschiktheid. Dat houdt in dat je dit vangnet zelf moet creëren. De beste manier om dat te doen, is door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. In het geval dat je dan om wat voor reden dan ook niet meer in staat bent om te werken, wat iedereen zomaar kan overkomen, ben je in ieder geval verzekerd van een inkomen. Je weet immers ook niet van tevoren of je wel in staat gaat zijn om ander werk ter vervanging te doen, en de kans dat je onderneming zonder jou niet voortgezet kan worden is natuurlijk ook aanwezig.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering voor evenementen is absoluut cruciaal. Deze verzekering dekt schadeclaims van derden als gevolg van jouw problemen tijdens of rondom het evenement dat jij als ondernemer organiseert of een rol in hebt. Dit kan variëren van letselschade bij bezoekers tot materiële schade aan gehuurde locaties of apparatuur of financiële schade door fouten. De kosten van zo’n claim kunnen hoog oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen financiële risico’s in dergelijke gevallen.

Evenementenverzekering

Een evenementenverzekering heet natuurlijk niet voor niets zo en is dus ook onmisbaar. Deze verzekering biedt dekking voor verschillende risico's die specifiek verbonden zijn aan het organiseren van een evenement. Dit kan zaken omvatten zoals annulering, uitstel of onderbreking van het evenement door onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer, ziekte van een belangrijke gast of artiest of technische storingen. Deze verzekering kan de kosten dekken als je het evenement moet annuleren of verplaatsen.

Verzekering voor apparatuur

Bij veel evenementen is apparatuur nodig, zoals audiovisuele systemen of cateringapparatuur. Als je deze apparatuur zelf aanschaft, is het zeer verstandig om hem goed te verzekeren voor het geval dat er schade aan ontstaat of diefstal plaatsvindt. Dat kan immers een kostbare aangelegenheid worden. Huur je dit soort apparatuur, verzeker je er dan ook van dat ook in dit geval de spullen goed verzekerd zijn en jij niet zelf opdraait voor eventuele schade.

Transportverzekering

Als je materialen of apparatuur moet vervoeren naar de locatie waar een evenement plaatsvindt, kan er onderweg natuurlijk best het een en ander gebeuren met die spullen die voor financiële schade kunnen zorgen. Om die reden kan een transportverzekering nuttig zijn. Dit dekt verlies of schade tijdens het transport, of het nu gaat om transport naar een lokaal of internationaal evenement.

Als je met een klein budget te maken hebt als ondernemer, kun je natuurlijk zomaar niet allerlei verzekering gaan afsluiten. Toch is het verstandig om dit soort kosten wel door te berekenen in je facturen, omdat ze eigenlijk wel een essentieel onderdeel vormen van het op een verantwoorde manier uitvoeren van je werk. Je beschermt er immers niet alleen jezelf mee, maar ook je klanten.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x