EvenementOrganiseren.nl

Eindejaarsfeest? Kerstuitje? Dan moet je dit weten!

Het is waarschijnlijk niet je favoriete onderdeel van het organiseren van een evenement, uitje of bedrijfsfeest, maar het hoort erbij: wet- en regelgeving. Met de feestdagen opkomst, is ook de zakelijke markt toe aan de jaarlijkse borrels, uitjes en feesten. Dan is het goed om te weten wat je in 2020 te wachten staat qua Werkkostenregeling en de aangifte van jouw bedrijf.

Nog even voor de zekerheid:

Wat is de Werkkostenregeling (WKR)?

Kort samengevat leidt de WKR er toe dat alle vergoedingen en verstrekkingen die een werknemer ontvangt van zijn werkgever in beginsel leiden tot (belast) loon. En ja, daar vallen ook bedrijfsuitjes, bedrijfsfeestjes, sommige vormen van teambuilding en alle andere fun evenementen ook onder. 

Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. U mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten. Het totale bedrag moet wel onder de 1,2% blijven van de loonsom van al uw medewerkers samen. Dit is de vrije ruimte.

Bijvoorbeeld: bij een loonsom van 400.000 euro kunt u 4800 euro onbelast beschikbaar stellen. Komt het bedrag van de vergoedingen boven die grens? Dan moet u over dat extra bedrag 80% belasting betalen. Er gelden geen voorwaarden voor de bestedingen binnen de vrije ruimte. 

Wat verandert er in 2020?

Van de eerste 400.000,- euro van de totale loonsom, mag 1,7 procent in de vrije, onbelaste, ruimte. Dat is dus in totaal: 6800,- euro onbelast, bij loonsom van 4 ton. Boven de 400.000,- euro geldt weer de 1,2 procent aan vrije ruimte. 

Rekenvoorbeeld:

Loonsom in totaal: 600.000,- euro
(1,7% van 400.000) + (1,2% van 200.000)
Vrije ruimte: 6800,- + 2400 = 9200,- euro

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x