Mijn evenement circulair: van inspiratie naar activatie Links of rechts om: een evenement is vervuilend. De laatste jaren zijn klimaatverandering en ecologische duurzaamheid steeds belangrijkere onderwerpen binnen de evenementenbranche. Tijdens The Circle of Live, het congres over circulair ondernemen in de eventbranche gaan we vanuit EventBranche over van inspiratie naar activatie. Wat kun je verwachten? Een krachtig, prikkelend en inspirerend plenair programma, met sprekers als Hans Steenbergen (Food Inspiration) en Milan Meyberg (Internationaal duurzaamheidstrateeg en event-manager), is de aanzet tot zelf aan de slag gaan. Na het plenaire deel kiezen gasten hun eigen route: waste, food, energie, mensen? In die Circle of Live worden jouw wensen vastgelegd, hier start jouw activatie. Een activatie gericht op jouw stap: welke stap ga jij zetten om de wereld een beetje beter te maken? In samenwerking met Pridea gaan we jouw wens vastleggen en opvolgen. Samen op weg naar het toekomstproof maken van onze branche. Daar wil jij toch ook bij zijn? Alvast een aantal concrete tips om jouw evenement duurzamer te maken: Zo weinig mogelijk verpakking inkopen Geen bloemen, maar (kunst)planten gebruiken. Ook jouw eventdecorateur heeft dit in het assortiment Hergebruik materialen zoals keycords en badges - of helemaal geen badges meer Kritisch kijken naar wat er geprint gaat worden Go digital! Voor het programma boekje en de promotie Van te voren nadenken wat er met voedsel / restafval gebeurt Voedselafval composteren op locatie / Afval scheiding Overgebleven voedsel naar voedselbank of een andere bestemming Hergebruik decors / stages Events lokaal houden minder reizen Locatie nabij OV, OV stimuleren door leuke acties: fiets speurtocht, gezellige bus met muziek & catering, foursquare challenge met treinstations. + Minder/kortere transfers. Elektrische of hybride vervoer van naar locatie / Shuttle bussen aanbieden ipv autos / Carpool faciliteren via app of registratietraject Gebruik energie besparen de lampen zoals LED. Vleesloos/vleesvrije catering Gerechten van het seizoen aanbieden Kraanwater ipv flessen / Water fonteinen Meer live cooking / preparatie ter plekke Niet voorschenken aan de bar Tip: lees ook deze artikelen Duurzame evenementen: 76 + 3 tips om stappen te zetten 28 simpele stappen om jouw evenement duurzaam te maken Een duurzaam evenement organiseren: tel uit je winst Decoratietrends 2018: duurzaam, instagrammable, untheme en meer