EvenementOrganiseren.nl

Personeelsfeest organiseren? Dit is jouw startpunt...

Op korte termijn aan de slag met de organisatie van een Personeelsfeest? Doe ideeën en inspiratie op in jouw oriëntatiefase. Zet de eerste juiste stappen om van jouw personeelsfeest een onvergetelijke ervaring te maken. Ga voor de wow-factor.

Personeelsfeest organiseren. Het mooiste wat er is! Tenminste dat vinden wij als evenementenbureau. Wellicht dat jij hier toch iets anders over denkt? Sommige liggen ‘s nachts wakker bij het idee, een bedrijfsevenement te moeten organiseren. Begrijpelijk. Want er komt toch aardig wat bij kijken.

Personeelsfeesten organiseren is een hele verantwoordelijkheid. Er kan veel mis gaan en je krijgt maar één kans om het goed te doen. Yes. We know. Maar we gaan je (op weg) helpen. We gaan zorgen dat jij in ieder geval de eerste juiste stappen zet in jouw oriëntatiefase. Ook geven we je meteen enkele inspirerende voorbeelden. Lees snel verder. 

Begin bij het begin. Klinkt als een open deur. Maar toch. 
Sowieso geven wij altijd het advies om de volgende zaken eerst écht goed in kaart te brengen: 

  • Is er intern voldoende draagvlak? Niet onderschatten. Erg belangrijk. 
  • Wie neemt en draagt de volledige verantwoordelijkheid? Jijzelf? Of evenementenbureau? 
  • Waar haal je alle extra uren vandaan voor de voorbereidingen?
  • Personeelsfeest organiseren op eigen terrein of externe evenementenlocatie? 
  • Zijn er frisse en vernieuwende ideeën?
  • Is duidelijk wat alle wensen, behoeften en ambities (bedrijfsbreed) zijn?
  • Is er duidelijkheid over het beschikbare budget? Heel belangrijk. Anders wordt het 'schieten met hagel'

Aardig lijstje al eh. Maar we kunnen zo nog wel even doorgaan. Deze (en meer) aspecten zijn erg belangrijk en vormen uiteindelijk een juiste, complete briefing voor de organisatie van jouw event. Een erg belangrijke eerste stap. Hiermee kun je écht al het verschil maken.

Wil je niets over het hoofd zien en een vliegende start maken? Maak dan gebruik van deze praktische Online Briefing Module. Zo weet jij in ieder geval zeker dat je aan alle belangrijkste randvoorwaarde hebt gedacht. Na het invullen van de online briefing module, ontvang je op korte termijn ook nog eens een maatwerk inspiratie praatplan voor jouw personeelsfeest. 

Oke denk je nu. Leuk. Maar hoe zit het met de ideeën en inspiratie voor het organiseren van een personeelsfeest? Want daar ben ik toch ook eerst wel naar op zoek. Yes. Goeie. Hierbij, enkele inspirerende voorbeelden voor het organiseren van (originele en spraakmakende) personeelsfeesten. 

Personeelsfeest organiseren op eigen locatie (inclusief belevingsvideo)
Bekijk, beleef en ervaar deze inspirerende eventcase van een personeelsfeest voor circa 1200  medewerkers georganiseerd op het eigen terrein.Voor dit personeelsfeest is gekozen voor een festivalformat. Een bedrijfsfestival op eigen terrein geeft een bijzondere beleving. Daarnaast is het organiseren van een bedrijfsevenement op eigen terrein ook interessant (kostenbesparend) vanwege de WKR. TIP!

Personeelsfeest met thema organiseren (inclusief belevingsvideo)
Bekijk, beleef en ervaar deze inspirerende eventcase van een personeelsfeest voor circa 1200  medewerkers (internationaal gezelschap) georganiseerd op een, toch wel bijzondere externe locatie. Namelijk het gemeentehuis van Den Haag, het Atrium. Waar op vrijdag overdag het gemeentehuis nog gewoon geopend was voor publiek, kreeg s’nachts het gemeentehuis een volledige metamorfose. Van gemeentehuis naar unieke eventsetting. Voor dit personeelsfeest is gekozen om te werken met een futuristisch thema. Een thema wat uitermate goed paste bij deze locatie. 

Bedrijfsfestival als personeelsfeest (inclusief belevingsvideo) 
Bekijk, beleef en ervaar deze inspirerende eventcase van een tweedaags bedrijfsfestival voor 2 x 2000 medewerkers georganiseerd op een externe eventlocatie. Vanwege de intensieve zorg voor alle bewoners (cliëntelen) van de zorginstelling, die uiteraard 24 uur per dag non stop moet door gaan, werd het event op twee doordeweekse dagen georganiseerd. Op een dinsdag en een donderdag. Na inmiddels twee edities, lijkt deze constructie perfect te werken. Tip, voor bedrijven die ook een 24uurs non stop cultuur kennen.

BONUS: 
Kun jij maar geen genoeg krijgen van ideeën en inspiratie opdoen voor de organisatie van jouw personeelsfeest? Bekijk en beleef dan hier nog vele diverse eventcases. Bekijk ook zeker het inspiratie eventbook. Hierin staan nog veel meer cases, links naar videos en extra naslag voor de organisatie van bedrijfsevenemneten. Goed om te weten. Je hoeft geen e-mailadres achter te laten. Het eventbook is direct te bekijken. Veel plezier in je verdere oriëntatieproces en succes met de eerste verdere voorbereidingen. Jouw eerstvolgende personeelsfeest écht onvergetelijk maken? Ga dan voor de wow-factor. 

EXTRA TIP:
Het eventbook is handig te downloaden (zonder emailadres achter te laten), zodat je deze intern met betrokken collega's kunt delen. Handig! 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x